Erfenis

Een erfenis ontvangen

Een erfenis, een nalatenschap, ontvangen is geen dagelijkse kost. Gelukkig maar want hieraan gaat vrijwel altijd een verdrietige periode aan vooraf.

Maar wat moet je nu doen? Aanvaarden, verwerpen? Wat weet je van de finaciële situatie af? Met de emoties die hierbij spelen kan je dan objectief blijven?

Binnen het afhandelen van de nalatenschap worden veel stappen en beslissingen genomen. Jij bent degene die ja of nee zegt. Met tips en objectieve vragen, opmerkingen en gesprekken kan ik je helpen om dit proces met een goed gevoel af te ronden. Voor jezelf maar ook voor de (eventuele) andere erfgenamen.

Wat te doen met de eethoek?

Veelal houdt een nalatenschap ook in dat je een inboedel erft. Maar nog een bank of een eethoek, dan wordt jouw woning wel erg vol. Met tips, suggesties en ideeën kan ik je helpen. Zo krijgt de inboedel een goede nieuwe bestemming en kan jij met een gerust hart afscheid nemen van deze spullen.

Waardevolle en/of emotionele spullen

Er zijn vaak spullen die een emotionele waarde hebben. Een kopje waar je altijd thee uit dronk, een sieraad, het tasje waar de jongste van de familie altijd mee speelde. Of misschien hangt er wel een kostbaar schilderij of een klok aan de muur. Uiteraard hou ik daar ook rekening mee.

Dit is een belangrijk onderwerp in onze gesprekken.

Je mag er vanuit gaan dat ik de nalatenschap altijd met respect zal bespreken en behandelen.