Sociaal beheer – incasso

Door mijn (17 jaar) werkervaring bij een woningbouwvereniging in de gemeente Rotterdam blijven Sociaal Beheer en (huur)incasso twee onderwerpen die mij nauw aan het hart liggen.

Een sociaal beheer probleem (overlast in welke vorm dan ook) kun je oplossen door het organiseren van een plan van aanpak. Dit geldt ook zeker voor de huurincasso en de huurachterstanden die hier, helaas, bij horen.

Door goed te luisteren en open te staan voor de mensen, zonder een vooroordeel,  kom je een heel eind.  Door mee te denken en creatief zijn in het vinden en toepassen van een juiste oplossing voor een situatie bereik je meer. Soms kan dat betekenen dat je de vastgestelde kaders even moet verruimen.

Sociaal Beheer

Overlast is een lastig verhaal. De een heeft “last” van een ander. Is dit meetbaar? Wat ligt hierachter? Een vriendschap die plots is gestopt? Of is het heel duidelijk te herleiden naar de normen en waarden van één van de partijen?

Een open mind en echt luisteren naar beide partijen is altijd een goede start. Denken buiten de kaders en zaken benoemen is noodzakelijk. Vrienden hoef je niet te maken wel zorgen voor een goede en blijvende oplossing.

Heb jij of jouw bedrijf een probleem op gebied van sociaal beheer? Neem eens contact met mij op. Wellicht kan ik iets voor je betekenen.

(Huur) Incasso

Huur of hypotheek moeten we allemaal betalen. Vooraf. Zou toch raar zijn als je je winkelwagen bij de AH volgooit en achteraf betaald wat je die maand hebt gebruikt? Dat geldt ook voor wonen.

Je betaalt vooraf. En dit is voor sommige lastig. Soms doordat de situatie nou eenmaal zo is, soms omdat het even niet anders kan en voor anderen is het gewoon hun ding om ergens niet voor te willen betalen wanneer het moet of anders in ieder geval zo laat mogelijk.

In mijn tijd bij de woningbouwvereniging heb ik heel wat gesprekken gevoerd. Hierdoor veel ideeën opgedaan en deze ook uitgevoerd.

Aanpassen naar een situatie,  verantwoordelijkheid en besluiten nemen bieden mogelijkheden én nieuwe kansen. Zeker op gebied van (huur)incasso. Woningbouwverenigingen zijn tenslotte niet in het leven geroepen om te ontruimen maar om te huisvesten.

Heb je vragen, vul het contactformulier in en ik neem contact met je op.

Wil je meer  informatie over wat ik doe?

Neem hier contact met mij op.